Статии

Защо да изберем естествен камък за декорация, разкриват от Piatraonline

by in Разни 21.05.2021

Освен за основен строителен материал, естественият камък често намира приложение и във вид на декорация. Той се използва като облицовка на стени и подови настилки, фасади и изграждане на цели модерни и съвременни дизайни на интериори. Но защо хората днес избират толкова често този материал, като основен и допълнителен в своя дом? Нека видим какво смятат професионалистите от онлайн магазин Piatraonline.

Кое прави естествения камък подходящ за декорация

Въпреки че този природен материал има различни разновидности, в зависимост от съдържанието си, той има общи положителни качества, вариращи в конкретни степени, в зависимост от вида. Например, всеки от тях отговаря на:

  • Висока дълготрайност. Естественият камък е много плътен и понякога безпорест, което го прави много устойчив на удари, пукнатини, драскотини. Това позволява съхраняването на отличната външност на продукта, дори и след години на употреба;
  • Пълна пожаробезопасност. Подобен продукт няма да се поддаде на високата температура на огъня. Той ще устои на всякакви условия, като студ, пек, дъжд и вятър;
  • Голяма екологичност. Не вреди на човека, не отделя миризми, токсини и отрови. Позволява многократната обработка, без загуба в качеството;
  • Висококласна естетика – това е и причината за честия избор на естествен камък при декорацията на дома. Той изглежда уникално творение на природата, което радва окото на всеки.

Къде може да се използва в дома

Естественият камък може да се използва за декорация навсякъде. Той например намира приложение при облицовките на фасади, дувари, за полагане на пода, на стените, за оформяне на различни дизайни и интериори. Особено голямо приложение намира при строителството на исторически сгради и къщи, където автентичността и максималната хармония с природата са наложителни. В подобен случай, естественият камък се използва за декорация както на екстериора на сградата, така и за нейния интериор.

Този продукт притежава изключителни качества, които други материали не могат да повторят. Едното от тях е топлопроводимостта, което поддържа оптимален микроклимат в помещението, без значение дали навън е студено или топло.

Какви видове са предпочитани най-често

Най-предпочитани за декорация си остават гранитът, мраморът, шистите, травертинът. Всеки един от тях се отличава с индивидуални свойства, цветове и характеристики. Его защо, в зависимост от това, което искате да постигнете, се подбират и нужните материали. Ако искате да получите професионална консултация, най-добри цени и наистина високо качество, заповядайте в онлайн магазин Piatraonline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *