Статии

Какво е важно да знаем при онлайн поръчка на хранителни стоки, споделят от BulMag.org

by in Разни 21.05.2021

Пандемичната обстановка принуди много хора да останат по домовете си и да потърсят алтернативни начини за пазаруване. Интернет в този случай беше отлично решение и всъщност подейства като ускорител за увеличаване броя на хората, които правят онлайн поръчки на хранителни стоки. Но на какво е важно да обърнете внимание при подобен тип пазаруване? Нека видим какво споделят от BulMag.

За какво трябва да внимаваме при онлайн поръчки на хранителни стоки

Колкото и удобно да е интернет пазаруването, то крие някои рискове, за които трябва да внимаваме, особено когато става дума за онлайн поръчки на хранителни продукти. Все пак, те не могат да бъдат видени на живо, както е във физическия търговски обект. Ето защо, когато сте на пазар в интернет, съветваме Ви да обръщате внимание на следните изисквания:

  • Пазарувайте само познати стоки, които сте купували от реалните магазини, така че да не попаднете под маркетинговата манипулация;
  • Проверявайте внимателно срока на годност и състоянието на покупката при нейното получаване – така по-лесно и бързо ще можете да я върнете, ако установите нередност при получаването;
  • Правете онлайн поръчки само на онези хранителни продукти, които са с положителни клиентски коментари;
  • Проверявайте в условията, може ли да се прави връщане на стоки при необходимост;
  • Свържете се предварително със служител на фирмата за проверка и потвърждение на наличността.

На какви изисквания трябва да отговарят сайтовете

За да са пълноценни онлайн магазините за хранителни стоки, те трябва да дават нужната продуктова информация, така че клиентът бързо и правилно да се ориентира за състоянието и годността на продуктите. Необходимо е да осигуряват различни и защитени възможности за плащания, което ще увеличи доверието към съответната марка. Честите кампании за изгодни предложения, отстъпки в цените и промоции, приятните изненади и експресните доставки са допълнителен бонус за привличане на клиенти и превръщането им в лоялни редовни купувачи.

Как да се предпазим от измами и недобросъвестни търговци

Експертите съветват да правите онлайн поръчки на хранителни стоки само от проверени и доказани интернет сайтове, като BulMag. Ако все пак решите да не се съобразите с този съвет, никога не правете авансови плащания и не проследявайте линкове, които са с неразбираеми символи и имена на домейни. Пазарувайте с наложен платеж и не оставяйте в системата данни на банкови сметки и други лични данни. Проверете предварително в условията дали сайтът позволява връщане на поръчката и в рамките на колко дни може да стане това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *