Статии

Кои са подходящите цветове за малък апартамент, разкриват от Икеа

by in Разни 29.06.2021

Апартаментите с малка квадратура крият много предизвикателства по отношение на интериорните решения, касаещи избора на цветове за стени, обзавеждане и текстил. Точният подбор цвят, в комбинация с правилната подредба на компонентите от мебелировката и декорацията, са в основата на майсторски изпълнения проект за интериор. Цветовата схема е от съществено значение, защото влияе върху настроението и психическото състояние на живущите в конкретния апартамент или къща. Ikea Bulgaria препоръчва тя да бъде в унисон с темперамента Ви, но същевременно да е добре балансирана. 

По какъв начин оптично да разширите пространството в малкия апартамент

Играта с нюанси и оттенъци, както и съчетаването на отделни тонове в комбинации, е вълнуващ елемент от планирането на Вашия интериорен дизайн. Когато разглеждате варианти за по-маломерен апартамент обаче трябва да имате предвид не само стилистичната посока, а и ограничената квадратура на жилището. Изберете топли, естествени и натурални цветове, които внушават чувство за простор и лекота и подсилват усещането за светлина и хармония. Можете смело да комбинирате различни неутрални, органични или меки пастелни цветове в близки нюанси, например:

  • Бяло в различните му нюанси;
  • Екрю, слонова кост, шампанско, ванилия;
  • Бледосиньо или бледосиво;
  • Нежно розово или кремаво;
  • Земни цветове в най-бледите им нюанси: кафяви, бежови, светлорезедави, пясъчни.

Как да създадете повече настроение в малък апартамент

Чрез подходящата цветна палитра можете също да придадете характер и да разчупите атмосферата във Вашия дом. Това важи особено за жилища с по-малка квадратура. Спазвайте правилата за не повече от три основни цвята в интериора на едно помещение. Използвайте контрасти и поставете акценти в по-ярки и светли тонове. Компенсирайте тривиалните цветови решения – бяло, сиво или бежово с детайл (декорации или мебели) в по-наситени, дръзки тонове – жълто, червено, лилаво, оранжево, зелено или синьо.

Защо да се доверите на ИКЕА за правилния подбор на цветови комбинации у дома

Малкият апартамент не означава непременно по-ограничени възможности за реализиране на оригинални идеи. Точно напротив – ние от IKEA вярваме, че той крие най-голям потенциал в тази посока. Посетете ни на живо в наш магазин или център за поръчки в големите градове в България – София, Пловдив, Варна или Бургас. Ако нямате възможност да го направите, почерпете вдъхновение онлайн, в нашия сайт – ikea.bg или в нашия online каталог. Мотивирайте се и се обогатете с невероятни идеи и предложения. Възползвайте се от атрактивните ни цени и превърнете малкото си жилището в дома от Вашите сънища!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *