Статии

Докога мъжът може да прави секс?

by in За Възрастни 18+ 16.09.2020

В съвременния свят обаче възрастовата граница, при която сексуалната мощ на мъжа почти изчезва, расте, категорични са медиците. Според тях всичко е индивидуално. За някои границата е 50, за други над 80 години. Формула няма.

Според проучване в Австралия даже 90-годишните мъже могат да се радват на задоволителен сексуален живот. Изследването, публикувано в сп. „Annals of Internal Medicine“, е включвало около 2800 мъже от Австралия, на възраст 75-95 г. Резултатите показали, че

1/3 от тях са имали поне една сексуална среща с партньор през последната година,

а 56% съобщават, че имат удовлетворяващ сексуален живот. Дали участвалите не са излъгали обаче, може само да се гадае.

Сред мъжете 90-95 години цели 48% споделили, че за тях интимните контакти са важни. Факт е, че с възрастта сексуалната активност намалява. Но данните от проучването показват, че

днешните 70-годишни правят повече секс от връстниците си през 90-те години.

Всъщност успешното лечение на болести, свързани с намаляване нивата на тестостерон, рак на простатата, диабет, високо кръвно налягане, депресия, запазва сексуалната активност на днешните мъже по-дълго, доказва анализът на учените. Те не отричат, че решаващ фактор е и присъствието на сексуална партньорка.

Сексуалността е вродена част от нашия живот като човешки същества. Ние сме сексуални същества от раждането до смъртта,

казва Майкъл Рийс, директор на Центъра за промоция на сексуалното здраве към Университета в Индиана. Според изследване в Щатите около 30% от американците на 80-годишна възраст са сексуално активни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *